Támogatás az Arconic Alapítványtól – 2017. december 06.

2017 tavaszán lehetőségünk nyílt az Arconic Alapítvány támogatására pályázni, mely többfordulós eljárás keretében valósult meg.

2017. december 6-án került sor a hat és fél millió forint támogatás ünnepélyes átadására, melyen Sas Erika, az Arconic-Köfém Kft kommunikációs vezetője, Stuberné Végh Szilvia az egri telephely HR vezetője, Fábri Eufrozina, az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója, Gyuris Sándor, az Egri Szakképzési Centrum gazdasági főigazgató-helyettese, Uzelman Tamás tagintézmény-vezető, Bózsóné Szabó Ágnes szakmai tagintézményvezető-helyettes, Korpás Róbert szakmacsoportos képzésben vezető, a szakköri foglalkozásokat megtartó kollégák és a szakkörre jelentkező fiataljaink vettek részt.

Sas Erika elmondta, hogy az Arconic Alapítvány célja az oktatás támogatása, a műszaki-természettudományos ismeretek minél szélesebb körben való elterjesztése. Fontosnak tartják, hogy a lányokat is bevonják erre a területre, hogy lássák, egy nőnek is van karrierlehetősége műszaki pályán.

A jelképes csekket Fábri Eufrozina főigazgató és Uzelman Tamás tagintézmény-vezető vette át, majd megköszönve a támogatást Fábri Eufrozina elmondta, hogy a diákok a szakkörökön olyan többlettudáshoz juthatnak, melyeket később a munka világában is hasznosítani tudnak.

Bózsóné Szabó Ágnes
szakmai tagintézményvezető-helyettes