34 811 04 Szakács

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A szakképesítés alapadatai
A szakképesítés azonosító száma: 34 811 04
Szakképesítés megnevezése: Szakács
– iskola rendszerű képzési idő: 3 év (+2 év alatt érettségi megszerezhető)
– szakmacsoport száma, megnevezése: 18. Vendéglátás-turisztika
– ágazati besorolás száma megnevezése: XXVII. Vendéglátóipar
– megszerezhető képesítés: szakképesítés
– egészségügyi alkalmassági vizsga: szükséges
– pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
– képzés munkarendje: nappali
– képzési forma: szakközépiskola